YouPlay passerar 10 miljoner startade strömmar per månad

PlayAd Media Groups syndikerade webb-TV kanal YouPlay nådde i november en milstolpe med över 10 miljoner startade strömmar under en månad i Sverige, vilket motsvarar en ökning med drygt 300% sedan januari i år. Det innebär även att YouPlay nu har gått om flera ledande play-kanaler mätt i räckvidd och startade strömmar. Nu är siktet inställt på att expandera tjänsten ytterligare i Norge, Danmark och Finland under 2017.

– Under 2016 har vi på PlayAd haft stort fokus på att tillsammans med vårt nätverk utveckla svensk webb-TV och att vi nu har passerat 10 miljoner startade strömmar under en månad är fantastiskt. I år ser vi en tydlig trend att publicisterna i nätverket har börjat producera webb-TV-innehåll på allvar. Tidigare har man ”pratat” webb-TV, men nu ”görs” det webb-TV, vilket vi ser resultatet av, berättar Jonna Strandberg, Nordenchef för YouPlay.

Jonna Strandberg fortsätter:

– På en global marknad med stora aktörer som Facebook och Google blir det förutom fokus på reklaminvesteringar allt viktigare att skapa de bästa förutsättningarna för nordisk webb-TV och för den lokala, nationella och granskande journalistiken samt värna om trovärdigheten. Vi är enormt tacksamma för våra publicister och innehållspartners, som tillsammans med oss på PlayAd bygger en långsiktig och hållbar utveckling för webb-TV i Sverige och övriga Norden, avslutar Jonna Strandberg.

I dagsläget är drygt 200 sajter anslutna till YouPlay och har fri tillgång till plattformens videobibliotek som dagligen växer och uppdateras med aktuellt innehåll och live-sändningar som publiceras, distribueras och syndikeras av YouPlays publicister och innehållsleverantörer. Några exempel på YouPlays innehållsleverantörer är; AFP, Stella Pictures, Bang Showbiz, KameraOne, World Sports (svensk livesport) m.fl

Som ytterligare ett steg i den nordiska expansionen skrev PlayAd Media Group och YouPlay i Norge nyligen ett avtal med Nettavisen, som är ett av Norges största mediehus. Sedan tidigare finns MSN.no, Dagavisen.no, Yesmat.no, Babyverden.no, stora bloggprofiler som Emilie Voe Nereng och Kristine Ullebo m fl med i det norska YouPlay-nätverket.

– YouPlays framgångar i Sverige har givit oss verktyg för att göra en lika lyckad expansion i Norge. Vårt samarbete med Nettavisen kommer tillföra YouPlay Norge både intressant innehåll och en kraftigt ökad räckvidd. YouPlay behövs lika mycket här i Norge som i Sverige och vi ser väldigt positivt på utvecklinen 2017, säger Otto P Narvestad, Landschef PlayAd Norge

 

Fakta om YouPlay:

YouPlay är en syndikerad webb-tv-tjänst som används kostnadsfritt av publicister och innehållsleverantörer för att publicera, syndikera och distribuera sitt innehåll till användaren. Tjänsten är annonsfinansierad och gratis för användaren. Affärsmodellen bygger på en revenue split mellan PlayAd Media Group, Publicister, Innehållsägaren. Plattformen utvecklas av AdTEN och ägs av PlayAd Media Group.