Nyheter24 och Life of Svea satsar på YouPlay

I torsdags blev det klart att Life of Svea har skrivit på nytt avtal med PlayAd Media Group och att de valt YouPlay som sin primära videoplattform.

– Nyheter24 var en av YouPlays allra första publicister, och även Life of Svea var en viktig byggsten under YouPlays första expansionsfas, därför är det extra roligt att välkomna dem tillbaka som en sammanslagen partner. Dessutom har avtalet föregåtts av grundliga diskussioner kring videostrategi både kommersiellt och redaktionellt, och vi på PlayAd ser fram emot att bidra till dessa framåt, säger Mats Ståhl, vd på PlayAd Sverige.

– Life of Svea ser fram emot att återvända till PlayAd och att kunna använda videoplattformen YouPlay inom hela vårt digitala nätverk. Video är en central del i vår strategi. Nyheter24 har länge varit väldigt starka på rörligt men även våra andra sajter växer sin trafik där. Inte minst ser vi fram emot att ta del av PlayAds säljkraft och att genom samarbetet kliva in med vår videotrafik i MMS, vilket känns spännande och högst relevant för framtiden, säger Peter Scheffer, vd och ägare på Life Of Svea. 

Nyheter24, som köptes av Life of Svea härom året, var en av YouPlays första svenska publicister, och även Life of Svea har samarbetat med PlayAd tidigare.

– Redaktionen blev väldigt glad när jag berättade att vi är tillbaka och ska börja använda Youplayspelaren igen. Personligen tycker jag det är kul då personerna som jobbar med Youplay alltid varit väldigt tillmötesgående och lyhörda när det gäller våra behov, säger Henrik Eriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare för Nyheter24.

Life of Svea är även hem för flera andra publicister och sajter som Modette, Devote, Allt för föräldrar, Bröllopstorget med flera. Målgruppen är framförallt unga kvinnor, ett segment där bolaget anses ledande i Sverige.

– Life of Svea är en viktig del i vårt arbete att skapa ett starkt lokalt videonätverk men också en viktig del i arbetet att skapa en bredd i vårt erbjudande mot annonsörerna utifrån ett målgruppsperspektiv. Med Life of Sveas sajter blir vi nu ännu starkare i de yngre målgrupperna och det kommer öka vår räckvidd ytterligare, menar Mats Ståhl, vd på PlayAd Sverige.