Videojournalist till YouPlays redaktion

YouPlays redaktion söker en journalist med erfarenhet av videoredigering som vill ansluta till vårt team i Stockholm i höst.

Hos oss kommer du att arbeta på en nordisk redaktion, som samarbetar med tidningar i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vårt huvudkontor och din primära arbetsplats ligger dock i närheten av Stureplan i Stockholm.

Som videojournalist hos oss är det viktigt att du har en god stilistisk och språklig förmåga, kan sätta rubriker, vinkla inslag och att du känner dig trygg i dina redigeringskunskaper. Vi använder oss av Adobe Premiere Pro, så erfarenhet av att redigera i programmet är meriterande. Det är även bra om du har baskunskaper i PhotoShop.

Hos oss kommer dina arbetsuppgifter att bestå av att skapa innehåll och redigera video, göra research och skriva manus, boka och göra intervjuer samt föra en daglig dialog med tidningarna som ingår i YouPlays nätverk. 

Vi söker dig som:

  • Är utbildad journalist eller har likvärdig kompetens och som har erfarenhet av nyhetsarbete.
  • Har redigeringserfarenhet, meriterande är kunskaper inom Premiere Pro, Photoshop och After Effects.
  • Tycker om att arbeta i ett team.
  • Om du har språkkunskaper i framförallt norska, men även danska och finska är det meriterande.

Vi erbjuder:

  • En provanställning med goda förutsättningar till fast tjänst.
  • Ett härligt team och en arbetsplats som ligger i hjärtat av Östermalm.
  • Möjligheten att utvecklas som redigerare och videojournalist.
  • Dagligt samarbete med merparten av Sveriges lokaltidningssajter.

Har du några frågor och för ansökan mejla: hanne.lundmark@playad.se. Märk mejlet med “Videojournalist YouPlay”.

Om oss:

YouPlay utgör Nordens största oberoende publicistnätverk inom online video, och vi arbetar tätt med hundratals dagstidningar och magasin i regionen. I nätverket startas omkring 100 miljoner videoströmmar i månaden. 

Vi på videoredaktionen producerar videoklipp varje vecka för stora nordiska publicister bland annat nyhetstidningarna Corren, Norrköpings tidningar, Sörmlands Media, Västerbotten Kuriren, Norrbottens Media, UNT, Smålandsposten, Blekinge läns tidning, Barometern, Kristianstadsbladet, Borås Tidning, NWT, HBL (FI), Vasabladet (FI), Nettavisen (NO) och Dagsavisen (NO) men också magasin som Egmonts titlar Café, Ica Kuriren och Hemmets Journal.

PlayAd Media Group (PMG) is a technology driven digital media company offering advertisers, publishers and content providers a complete solution for online video. Learn more.