Webinar: Allt du behöver veta om YouPlay

Att video är viktigt som komplement kan inte ha undgått någon. Läsarna efterfrågar alltmer rörligt innehåll och dessutom är det ett måste för att tilltala de allra yngsta. Vi på YouPlay bjuder därför in alla sommarvikarier till ett webinar om video och YouPlay.

YouPlay är videoplattformen som används på din tidning, alltså själva spelaren där videoklippet visas. Men YouPlay är mycket mer än så, i YouPlay finns också innehåll att hämta. Delvis från andra publicister i nätverket, men också från YouPlay:s egna videoredaktion.

Vår videoredaktionen publicerar dagliga nya aktuella videor inom olika ämnen och det finns dessutom många redan publicerade videor i vårt bibliotek. Vi skickar dagligen tipsmejl, eller kommunicerar via vår gemensamma Slackkanaler (helt beronde på vilket kommunikationsverktyg just din redaktion använder). Vi skickar även ut PM, och i vår evergreen-lista kan du enkelt söka bland klipp som kan berika din artikel. Skicka en förfrågan om att redan nu få tillgång till den här.

I webinaret kommer vi prata om varför video är viktigt, hur YouPlay fungerar, samt berätta mer om innehållet vi producerar. Det finns självklart även utrymme för frågor!

Tid: Klockan 11.00 – 12.00 torsdag 10 juni

Var: Google Hangouts, länk; meet.google.com/qzr-cbdu-fqs

Anmälan: Mejla hanne.lundmark@playad.se och skriv att du vill vara med. Samma adress gäller om du har några frågor eller svårt att komma in på länken.